Izleti

Izleti
shadow

Izleti

Mini taxi – brodovi koji čuvaju tradiciju i na način naših starih prevoze turiste do obližnjih plaža, kreću iz Lučice. Moderniji oblik istih usluga su izletnički brodovi koji svakodnevno vode turiste u vrlo atraktivno razgledavanje podvodnog svijeta (poludnevna putovanja brodom sa staklenim dnom – glass boat), nekoliko brodova za cjelodnevne izlete na obližnje otočiće Sv. Grgur, Goli otok, u Bašku na otoku Krku, na Košljun, u Zavratnicu (uvala koja oblikom podsjeća na fjord), kao i sve atraktivnija ribarenja s turistima (“fishing”).
Zbog blizine od svega 120 km, Plitvička jezera također su pravi mamac za izletnike. To je najveći i najstariji hrvatski nacionalni park (zaštita od 8. travnja 1949.) kojega je 1979. godine UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom.
Jedan od najčešćih je izlet na Goli otok na kojem se nalazi bivši zloglasni zatvor, pa ga turisti nerijetko zovu “hrvatski Alcatraz”. O teškoj sudbini zatvorenika na golootočkom kamenu svjedoče brojne ruševne zgrade, kaznionice i radionice.
Od turističkih sadržaja na Golom otoku postoji: manji ugostiteljski objekt, vlakić za lakše svladavanje otočkih staza, te suvenirnica.

Fotogalerija

shadow