Plaže

Plaže
shadow

Plaže

Lopar ima 22 pješčane plaže i mnogo manjih, slikovitih uvala. Njihove blagodati turisti su prepoznali prije više od 120 godina i do danas je ta ljepota ostala jednako primamljiva za turiste iz cijelog Svijeta.
Rijetko koja destinacija može se pohvaliti takvim bogatstvom prirodnih uvala sa prekrasnim pješčanim plažama, pa možemo reći da je Lopar pravi PJEŠČANI RAJ. Počevši od Rajske plaže, preko Livačine, Stolca, Sahare, Podšila, Dubca, Sturiča, Ciganke, Sića, Crikvene Dražice, Mela…. svaki turist za sebe može naći plažu koja mu najbolje odgovara. Ima tu većih plaža sa kompletnom turističkom ponudom na kopnu i moru (ugostiteljska ponuda, plažni rekviziti, rekviziti za sportove na moru…), ali i malih skrivenih, robinzonskih, intimnih uvala, pješčanih ili kamenitih, gdje se turisti u pravom smislu riječi mogu prepustiti čarima prirode.
Još jedna velika prednost je svakako sigurnost kupača, posebno djece, koja bezbrižno mogu uživati u plitkom i toplom moru.
Tu su i plaže poput Ciganke i Sahare gdje je dozvoljeno kupanje za nudiste, te plaža Stolac koja je predviđena isključivo za njih.
Nekoliko loparskih plaža predviđeno je i uređeno za kupanje kućnih ljubimaca, a zaljubljenici u ronjenje i dubine također mogu pronaći bezbroj pogodnih lokacija za svoj gušt.
Do većine plaža može se doći automobilom ili šetajući predivnom prirodom, a mnogi turisti u skrivene uvale dolaze svojim brodovima ili taxi brodovima iz Lučice.
Jedno je sigurno, u Loparu ćete sigurno naći plažu kakvu volite, a kupanje u kristalno čistom moru postat će nezaboravan doživljaj!